FotoThure funderar högt

Vad göra med alla bilder?

Att fotografera digitalt är kul. Väldigt kul. Nästan för kul kan jag komma att tycka ibland. Men det ska vara kul även om det roliga får en liten törn när det blir dags att ta hand om alla bilder som man tog när man hade som roligast.

Nyss hemkommen från de nordligaste delarna av Jämtland med drygt 600 bilder på fyra dagar sitter man framför datorn och kör sina vanliga rutiner. Inläsning i Bridge och säkerhetskopiering till extern USB håddisk. Sedan början man att försöka gradera bilderna efter hur bra de är. Ett hästjobb och det märkliga är att man slänger ju nästan aldrig någon. Inte ens de som är suddiga har man mage att göra sig av med. Inte undra på att man år efter år blir vald till Årets ekorre.

Än värre är det när man är ute på något TFP jobb och man vet att modellen vill ha en egen skiva med bilder. Då blir det både RAW och JPEG och givetvis så sparar jag båda i olika mappar. Och på den externa hårddisken. Gissa om det börjar bli mycket nu.

Är det någon som har några bra knep innan det börjar bli helt okontrollerbart? Jag sitter nu och tittar på om jag ska byta kamerahus till D300. Kommer ju säkert inte att bli mindre fotografering då och dessvärre så tar ju dessa ännu mera plats  på min hårddisk. Nästa vecka bär det iväg igen mot våra södra delar av landet. Kan nästan garantera att jag har ett par hundra bilder med mig hem om det inte blir sämre väder än vi hade förra året på väskusten.

Nu har ju mina semestrar en tendens till att bli dåliga vädermässigt. En gammal fin tradition som jag började med för några år sedan. Möjligtvis kan ju det komma att bli räddningen nu när hårddisken börjar närma sig bristningsgränsen.Postat 2008-07-05 00:36 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera